Connection refused
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 21

Temat: Connection refused

  1. #1
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    76
    Punkty
    10

    Domyślny Connection refused

    Cześć, jestem w kłopocie. Buduję swoją prywatną stronę w oparciu o SP Builder Page Pro i Joomlę 5.01
    Prace, które szły wartko, nagle zatrzymały się i nie umiem sobie poradzić. Do rozszerzenia ConvertForm dograłem ReCapcha v.3 i wszystko padło. Nie mogę dostać się do witryny ani do strefy admina. Wyłączenie plaginów Capcha i Convert w bazie danych NIC nie pomogło. Poradźcie, jak to naprawić. Szkoda mi mojej wielodniowej pracy. Oczywiście na bieżąco nie robiłem żadnych backup.
    redis.jpg

    Jak wrócić do budowania dalej serwisu???
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    76
    Punkty
    10

    Domyślny

    z pliku configuration.php usunąłem linię:
    public $session_handler = 'redis';

    ale to chyba nie docelowy sposób ...
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  4. #3
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    920
    Punkty
    87

    Domyślny

    Stosowanie builder'ów to nie najlepza metoda. Przywróć to co usunąłeś z pliku configuracyjnego, natomiast zmień

    public $error_reporting = 'default' na maximum;

    A czy zmieniałeś ustawienia prostych adresów w Konfiguracji globalnej ?
    Czy zmieniałeś konfigurację pamięci podręcznej ?

  5. #4
    Wyjadacz
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Lublin
    Wpisy
    682
    Punkty
    48

    Domyślny

    Nie znam rozszerzenia ConvertForm. Ale wytłumacz mi jak dograłeś ReCapcha v.3 skoro niewidoczna Googlowska Recaptcha jest w standardowej Joomla 5

  6. #5
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    920
    Punkty
    87

    Domyślny

    rkonik coś przeoczyłeś, w Joomla 5 usunięto recaptcha. UWAGA: dla wszystkich - Joomla5 NIE MA domyślnie w pakiecie, dodatków, które obsługują recaptcha !!!

  7. #6
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 693
    Punkty
    574

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    Joomla 5 usunięto recaptcha
    A wiesz może, co było powodem usunięcia?

  8. #7
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    920
    Punkty
    87

    Domyślny

    na 100% nie wiem, ale jak sądzę, jest to wynik zwiększania wydajności i czyszczenia kodu Joomla. Google recaptcha spowalnia system, a są inne metody zabezpieczeń formularzy.

  9. #8
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 693
    Punkty
    574

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    jak sądzę, jest to wynik zwiększania wydajności i czyszczenia kodu Joomla
    Hmm, nie wiem, czy to dobry pomysł, ale cóż...


    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    są inne metody zabezpieczeń formularzy.
    A czego używasz?

    Przyznam, że J!5 jeszcze nie widziałem na oczy ;-)

  10. #9
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    920
    Punkty
    87

    Domyślny

    stosuję włane rozwiązanie np. zwykłą kalkulację matematyczną
    https://www.joomlaterra.pl/strony-jo...ul-jtracontact
    darmowe dodatki captcha można tradycyjnie pobrać tutaj https://extensions.joomla.org/tags/captcha/ i doinstalować
    J5 nie używam jeszcze produkcyjnie, jestem na 4.4, ale trenuję , korzytam z ovh, a do J5 musiałbym, niestety, dokupować bazę, więc chwilę jeszcze czekam, a potem przerzucę się do innego operatora.

  11. #10
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 693
    Punkty
    574

    Domyślny

    Jasne, jasne.

    A ten moduł można gdzieś pobrać?

    (mogę podrzucic rabat na SeoHost.pl)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 17
    Ostatni post/autor: 22-10-2017, 22:27
  2. Instalacja Szablonu - "Connection Refused"
    przez alpen na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 11-07-2013, 08:21
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-03-2010, 21:06
  4. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 03-03-2010, 12:10
  5. [Po zainstalowaniu] "Connection Problems..."
    przez jacek_r na forum Joomla Power Edition
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-08-2006, 13:03

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •