Connection refused - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 21

Temat: Connection refused

  1. #11

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    76
    Punkty
    10

    Domyślny

    niestety, to nie pomogło
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  4. #13
    Wyjadacz
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Lublin
    Wpisy
    694
    Punkty
    49

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    rkonik coś przeoczyłeś, w Joomla 5 usunięto recaptcha. UWAGA: dla wszystkich - Joomla5 NIE MA domyślnie w pakiecie, dodatków, które obsługują recaptcha !!!
    Patrzę na Github i faktycznie w kodzie go nie ma. Natomiast jest w takim razie problem ponieważ przy aktualizacji z 4 do 5 oba dodatki captcha pozostały. Nie przypominam sobie aby było ostrzeżenie że nie będą działać w wersji 5. Sprawdzę to jeszcze raz czy jakiekolwiek ostrzeżenie się pojawi.
    Nie uruchamiałem na stronie captcha bo nie mam potrzeby akurat na stronie w której mam już 5 po aktualizacji z 4

    Jednak temat się zrobił bardzo ciekawy bo co z stronami które będą chciały przejść na wersję 5 z 4.
    Na szybko w dyskusji widziałem że przy nowych instalacjach nie ma niewidocznej captcha a zwykła w wersji 2 powinna się odinstalować. U mnie się tak nie stało.

  5. #14
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    935
    Punkty
    89

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez vienio52 Zobacz wiadomość
    niestety, to nie pomogło
    co to znaczy ? co dokładnie nie pomogło ? właczenie błędów na max miało tylko pogłębić analizę błędu, aby zorientować się co się dokładnie stało.

  6. #15
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    76
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    public $error_reporting = 'default' na maximum;

    A czy zmieniałeś ustawienia prostych adresów w Konfiguracji globalnej ?
    Zasugerowane zmiany nie pomogły.
    Proste adresy mam włączone
    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    Czy zmieniałeś konfigurację pamięci podręcznej
    Co masz na myśli, jak powinienem prawidłowo ustawić tą konfigurację?
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  7. #16
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    935
    Punkty
    89

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez vienio52 Zobacz wiadomość
    Proste adresy mam włączone

    Co masz na myśli, jak powinienem prawidłowo ustawić tą konfigurację?
    jeśli masz proste adresy, to czy zmieniłeś plik htaccess.txt na .htaccess ?
    Wyłącz pamięć podręczną

  8. #17
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    76
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    jeśli masz proste adresy,
    no właśnie... nie precyzyjnie odpowiedziałem... mam z tym problem w wersji 5.01
    W joomli 4.41
    Załącznik 10200
    a w 5.01 nie znajduję tego ustawienia:
    Załącznik 10201

    Wydawało mi się, że znalazłem tą opcję, a jednak nie - przy uploadowaniu image zauważyłem takie linki: images/77795909.jpg#joomlaImage://local-images/77795909.jpg?width=130&height=182
    więc proste adresy nie funkcjonują.
    Wie ktoś jak to zrobić (włączyć proste adresy) w joomli 5.01?
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  9. #18
    Wyjadacz
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Lublin
    Wpisy
    694
    Punkty
    49

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez vienio52 Zobacz wiadomość
    Wie ktoś jak to zrobić (włączyć proste adresy) w joomli 5.01?
    System -> Konfiguracja globalna -> Zakładka Witryna -> Ramka SEO

    Jak nie możesz zmienić to sprawdź uprawnienia plików i katalogów czy masz właściwie ustawione

  10. #19
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    935
    Punkty
    89

    Domyślny

    załączniki nie działają, ale jest to w tym samym miejscu

    SYSTEM->KONFFIGURACJA GLOBALNA->WITRYNA SEO - PROSTE ADRESY

    adresy obrazków są poprawne i nie ma to nic wspólnego z prostymi adresami witryny

  11. #20
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    76
    Punkty
    10

    Domyślny

    wiem gdzie szukać, ale na rys pokazałem, że nie ma tej opcji...
    Załącznik 10202

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 17
    Ostatni post/autor: 22-10-2017, 22:27
  2. Instalacja Szablonu - "Connection Refused"
    przez alpen na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 11-07-2013, 08:21
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-03-2010, 21:06
  4. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 03-03-2010, 12:10
  5. [Po zainstalowaniu] "Connection Problems..."
    przez jacek_r na forum Joomla Power Edition
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-08-2006, 13:03

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •