Problem z Kunena
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Problem z Kunena

  1. #1
    Bywalec kazimierzbanhajer awatar
    Dołączył
    27-07-2023
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    109
    Punkty
    2

    Domyślny Problem z Kunena

    Witam. Wgrałem forum Kunena i uaktualnienia. Na zalogowanym adminie i innych użytkownikach nie wyświetlają się u góry panelu opcje typu kategorie ostatnie tematy, nowy temat. Jest tylko biały pasek a na nim nic nie pisze. W poprzedniej wersji wyświetlały się. Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem i co z tym zrobić? Wgrałbym Kunena od nowa ale nie wiem jak deinstalować forum. Proszę o pomoc

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec Frodoo awatar
    Dołączył
    26-08-2018
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    181
    Punkty
    18

    Domyślny

    Cześć. Czyli jak rozumiem to usunęło ci się menu w komponentach? Jeśli forum jest puste to możesz odinstalować je tutaj:
    w Joomla 3 -> rozszerzenia -> instalkacje -> zarządzanie -> odszukaj w wyszukiwarce -> zaznaczasz i odinstaluj
    Jeśli forum jest z postami to zrób backup tabel forum. Odinstaluj forum, zainstaluj i być może wróci. Tabele puste trzeba później usunąć i wgrać te z backupu.
    Na forum pomagam bezpłatnie, ale nie koniecznie

  4. #3
    Bywalec kazimierzbanhajer awatar
    Dołączył
    27-07-2023
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    109
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już je odinstalowałem i zainstalowałem od nowa i dalej jest to samo. Brak opcji w forum. Spróbuję jeszcze raz.

  5. #4
    Bywalec kazimierzbanhajer awatar
    Dołączył
    27-07-2023
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    109
    Punkty
    2

    Domyślny

    Odinstalowałem i zainstalowałem, ściągnięte na nowo i dalej brak opcji. Smutno...

  6. #5
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 242
    Punkty
    302

    Domyślny

    Czy te opcje to nie było po prostu menu o konkretnej nazwie? Możliwe, że podczas instalacji Kunena (z jakiegoś powodu) go nie tworzy. Zatem można je utworzyć ręcznie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Bywalec kazimierzbanhajer awatar
    Dołączył
    27-07-2023
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    109
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już postawiłem nową Joomle bo coś się zepsuło w poprzedniej. Teraz jest to aktualna J5.0.1. Wgrałem 2 pliki kunena i dodatek językowy i znowu jest to samo - brak opcji typu kategorie i nowy temat. Cała biała belka jest pusta oprócz info o zalogowanym użytkowniku po prawej stronie belki. Czy mam coś jeszcze wgrać oprócz 2 plików Kunena 6.2?

  8. #7
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 242
    Punkty
    302

    Domyślny

    Tylko wiesz, ja nie widzę tego co Ty, więc jak mogę Ci odpowiedzieć?
    To jest wygląd forum na stronie Kunena.

    https://prnt.sc/H5Y2U6ybdUNH

    O jaką białą belkę Ci chodzi?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Bywalec kazimierzbanhajer awatar
    Dołączył
    27-07-2023
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    109
    Punkty
    2

    Domyślny

    Biała belka z opcjami typu "nowy temat", i na niej nie ma tych opcji. Jest prawie pusta bo jest tylko zalogowany użytkownik. Zobacz https://zegarkimechaniczne.com.pl/index.php/forum

  10. #9
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 242
    Punkty
    302

    Domyślny

    Utwórz nowe menu:

    https://prnt.sc/AU0m81JSVSP8

    I dodaj do niego następujące pozycje:

    https://prnt.sc/VlxzA_MPicVh

    Możesz spróbować opcji odbudowania menu:

    https://www.kunena.org/docs/en/manua...s/menu-manager
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Bywalec kazimierzbanhajer awatar
    Dołączył
    27-07-2023
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    109
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już sprawdzam. Dzięki

    - - - Updated - - -

    Jeju. Wszedłem w Tools w Kunenie ale tam nie ma opcji tworzenia menu. Możesz mi to objaśnić bo jestem świeży i nie łapię dobrze. Proszę

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Kunena w Kunena
    przez wezykowski na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-08-2012, 19:37
  2. Kunena 1.5.6 aktualizacja do Kunena 1.6.0
    przez hizel na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post/autor: 16-11-2011, 22:54
  3. migracja danych z kunena 1.5.12 do kunena 1.6.3
    przez pawlikp100 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 13-02-2011, 14:19
  4. Kunena - problem z rangami
    przez anturu na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 24-01-2010, 00:50
  5. Problem z Kunena
    przez utwkon na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 29-03-2009, 23:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •