Błędy po aktualizacji joomla do wersji 4
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Błędy po aktualizacji joomla do wersji 4

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    09-06-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Joomla! 4.x Błędy po aktualizacji joomla do wersji 4

    Witam, po aktualizacji Joomli i strona nie ładuje się i błędy jak poniżej:

    Zrzut ekranu 2024-02-21 o 18.42.39.jpg

    Co należy zmienić aby strona się uruchomiła?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    922
    Punkty
    87

    Domyślny

    pewnie nie zastosowałeś się do audytu przed migracją, ponieważ błędy wskazują, że problemem jest szablon albo plugin googlemap3.

    Prawdopodobnie w szablonie, stosowane jest isSite(), a powinno być isClient('Site') lub jest to w dodatku.

    Najprościej wejdź FTP do katalogu plugins, znajdź taki, który ma w nazwie googlemap i zmień mu nazwę.

  4. #3
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 369
    Punkty
    485

    Domyślny

    Możesz też wyłączyć plugin googlemap3 w bazie danych.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    09-06-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Po zmianie nazwy dodatków udało się zalogować do zaplecza ale wygląda rozjechanie jak bez CSS i nie można za bardzo nic tam zrobić, strona główna w dalszym ciągu 404 nie znaleziono komponentu.

    Załącznik 10229Załącznik 10230

    - - - Updated - - -


  6. #5

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    09-06-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    jak to zrobić ? w pma nie mam takiego szablonu:
    Załącznik 10231

  8. #7

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    09-06-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Czyli nic się nie zrobi? zostaje stawiać stronę od nowa?

  10. #9
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    922
    Punkty
    87

    Domyślny

    jeśli masz backup strony to przeprowadź migrację jeszcze raz. Przed migracją przełącz się na domyslny szablon i wyłącz dodatek, który spowodował problem.

Podobne tematy

  1. Błąd podczas aktualizacji Joomla! 2.5.6 do wersji 2.5.8.
    przez Renat na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 03-01-2013, 22:13
  2. Błąd przy aktualizacji Joomla z wersji 2.5.4 do 2.5.5
    przez akwaryd na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 19-06-2012, 18:15
  3. Po aktualizacji wersji Joomla są błędy !
    przez beRRo na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 06-12-2011, 14:05
  4. Poradnik jak migrować Joomla 1.5 do wersji 1.7 i Virtuemart 1 do wersji Virtuemart 2
    przez kacper1972 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 28-10-2011, 09:35
  5. Google Maps - plugin nie działa - po aktualizacji wersji Joomla do 1.5.17
    przez Decoderro na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 16-05-2010, 07:51

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •