Content Tabs w Joomla 5 i Gantry 5 jak zrobić Autoplay - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 15 z 15

Temat: Content Tabs w Joomla 5 i Gantry 5 jak zrobić Autoplay

  1. #11
    Bywalec pablop76 awatar
    Dołączył
    07-01-2011
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    181
    Punkty
    25

    Domyślny

    Cząstka działa ale musisz skopiować folder uikit z atomu uikit do folderu custom swojego szablonu Gantry 5. Są w tym folderze dwa foldery css i js, w których są pliki js i css uikita. Jest to w punkcie 4. instrukcji instalacji.

    Paweł
    Moja strona:
    https://web-service.com.pl/
    - Pasjonat Joomla, Polska, Skierniewice

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Debiutant
    Dołączył
    16-03-2016
    Wpisy
    10
    Punkty
    2

    Domyślny

    I właśnie tam mam katalog uikit a w nim katalogi css oraz js, pliki uikit.yaml oraz uikit.html.twig w particles i niestety nie działa, pojęcia nie mam co jest nie tak.

  4. #13
    Bywalec pablop76 awatar
    Dołączył
    07-01-2011
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    181
    Punkty
    25

    Domyślny

    Sprawdziłem na stronie testowej i wszystko jest ok.
    1. Do folderu szablonu gantry 5 np. templates/g5_helium/custom wrzucasz folder uikit, który zawiera foldery js i css z plikami.
    2. Do folderu templates/g5_helium/custom/particles wrzucasz uikit.html.twig, uikit.yaml, tabs.html.twig, tabs.yaml.
    3. Do folderu templates/g5_helium/custom/scss wrzucasz _tabs.scss.
    4. Jeżeli nie ma to tworzysz w folderze templates/g5_helium/custom folder scss a w nim plik custom.scss i wrzucasz do niego importy
    Kod:
    @import "dependencies";
    @import 'tabs';
    5. Uruchamiasz atom uikit w bazowym zarysie (Base Outline) w zakładce Page Settings przeciągając ją z sekcji Atoms na białe pole poniżej.
    6. Dodajesz i konfigurujesz cząstkę Tabs w zarysie tematu (Theme Outline)

    Pamiętaj, że kompilacja automatyczna css odbywa się wyłącznie w trybie development, jeżeli ustawiłeś tryb production musisz ręcznie rekompilować css w zakładce styles za pomocą przycisku recompile CSS.
    Jeżeli włączyłeś cache joomla również musisz wyczyścić cache w zakładce Pulpit kafelek Pamięć podręczna Usuń wszystko.
    Paweł
    Moja strona:
    https://web-service.com.pl/
    - Pasjonat Joomla, Polska, Skierniewice

  5. #14
    Debiutant
    Dołączył
    16-03-2016
    Wpisy
    10
    Punkty
    2

    Domyślny

    Mam wszystko dokładnie tak jak piszesz, już x razy sprawdzałem wszystko i jest ok, z samej ciekawości zainstaluję nową Joomlę i sprawdzę bo aż wierzyć mi się nie chce.

  6. #15
    Debiutant
    Dołączył
    16-03-2016
    Wpisy
    10
    Punkty
    2

    Domyślny

    Człowiek uczy się całe życie, aż wstyd się przyznać .
    Tab który jest już w Gantry
    stary_tab.jpg
    a cząstka dodana osobno
    nowy_tab.jpg
    różnią się tym że w standardzie tytułem zakładki jest jego nazwa czy jak to nazwać a okno edycji zawiera tylko treść taba, a w nowym tabie wpisuje się nazwę w otwartym oknie oraz treść a ja wpisywałem tylko treść bez tytułu zakładki.
    Cóż, myślę że jestem cierpliwy i znalazłem śmieszny mój problem.
    Dziękuję za pomoc pablop76

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. AllVideos autoplay
    przez szydlak na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 20-07-2016, 14:46
  2. Poszuiwane - slider flv lub youtube z autoplay
    przez Acase na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 17-03-2014, 17:56
  3. Odtwarzacz mp3, który zajmuje mało miejsca i ma autoplay?
    przez Vermilion na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 15-11-2009, 21:10
  4. Tabs & Slides [in content items] - pytanie jak to zrobić
    przez navy-ship.net na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-11-2009, 19:51
  5. Problem z Tabs In Content Items
    przez yar3k na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 03-11-2006, 16:46

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •