Edytor joomla
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Edytor joomla

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    07-12-2005
    Wpisy
    157
    Punkty
    12

    Domyślny Edytor joomla

    Czy możecie mi polecic jakiś spolszczony edytor do joomla , który mógłbym ustawić jako domyslny dla mamblogu ? Standardowe edytory są za bardzo skomplikowane dla przeciętnego użytkownika.

    Najlepiej żeby było to coś w stylu właśnie takiego forumowego edytora jak tutaj lub w joomlaboard.

    pozdrawiam
    Bogatynia ma już swoją stronę i forum
    :eek: www.e-bogatynia.pl :eek:


  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec danieladrianka awatar
    Dołączył
    02-01-2006
    Skąd
    Lębork
    Wpisy
    460
    Punkty
    128

    Domyślny

    edytor mosCe można dowolnie ;) edytować
    W komponentach wybierz admin mosCe, potem zakładka wygląd i to co ci w nim nie potrzebne to powpisój znaczek minus - przed nazwą, a użytkownik już tego nie zobaczy i będzie miał prościutki edytorek !

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    07-12-2005
    Wpisy
    157
    Punkty
    12

    Domyślny

    Bardzo fajnie tylko jak powycinam "zbędne" dla takiego użytkownika partie menu, to nikt ich nie ma nawet Super Administrator. A to nie o to chodzi.

    A sam używam właśnie mosCE.

    Jakies inne pomysły ?
    Bogatynia ma już swoją stronę i forum
    :eek: www.e-bogatynia.pl :eek:


  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 301
    Punkty
    1136

    Domyślny

    to sobie odszukaj gdzieś w starociach RTE (np. w MLI mambo 4.5.1) i potestuj, może coś z tego będzie
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    07-12-2005
    Wpisy
    157
    Punkty
    12

    Domyślny

    Znalazłem FCKeditor i to po polsku, można go konfigurować chyba w pliku fckconfig.js tylko jak narazie - mimo prób - nie udało mi się go skonfigurować
    Bogatynia ma już swoją stronę i forum
    :eek: www.e-bogatynia.pl :eek:


  7. #6
    Bywalec danieladrianka awatar
    Dołączył
    02-01-2006
    Skąd
    Lębork
    Wpisy
    460
    Punkty
    128

    Domyślny

    w joomla można kazdemu użyszkownikowi przyporządkować dowolny edytor wiec jeden daj okrojony dla wszystkich a sobie wz drugi calusieńki ;P

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    07-12-2005
    Wpisy
    157
    Punkty
    12

    Domyślny

    Oczyiwście, i tak będę miał zrobione , tylko czy można mieć w systemie dwa mosCE ? Nie wydaje mnie się ;-)

    "Udało" mi sie skonfigurować FCKeditor , konfiguruje się w pliku /mambots/editors/fckeditor/fckconfig.js , tylko trzeba uważać na interpunkcję ;-)

    Jak skończę go konfigurować - zademonstruję efekt

    Pozdr

    PS Gdzie wgrywa się plik językowy, żeby mosCE miał polskie komunikaty i dymki w edytorze ( opcja " Język etykiet edytora:" ) ?
    Bogatynia ma już swoją stronę i forum
    :eek: www.e-bogatynia.pl :eek:


  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    07-12-2005
    Wpisy
    157
    Punkty
    12

    Domyślny

    Zrobiłem już i skonfigurowałem hej
    Bogatynia ma już swoją stronę i forum
    :eek: www.e-bogatynia.pl :eek:


  10. #9
    Bywalec tkotwa awatar
    Dołączył
    16-07-2008
    Skąd
    Nad Morzem
    Wpisy
    110
    Punkty
    10

    Domyślny

    Polecam
    http://www.joomlackeditor.com/ - pobranie wymaga założenia konta na ich stronie
    Miałem JCE Editor i miałem jakieś dziwne czasami problem
    Tej jest chyba bardziej prostszy i ma więcej rozmiarów czcionek a tego mi brakowało JCE

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •