Wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Polskie znaki w Expose RC4 - rozwiązanie

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    25-03-2006
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Polskie znaki w Expose RC4 - rozwiązanie

    Aby uzyskać polskie znaki w galerii Expose RC4 należy:

    1. w pliku expose.html.php zmienić "&useEmbeddedFonts=yes" na "&useEmbeddedFonts=no" (jedno wystąpienie)
    2. w pliku expose.html zmienić "&useEmbeddedFonts=yes" na "&useEmbeddedFonts=no" (trzy wystąpienia)
    3. w pliku formats.xml zmienić nazwy fontów dla poszczególnych rodzajów opisów. Z moich eksperymentów wynika, że można stosować kilka nazw rozdzielonych przecinkami, by np. zapodać fonty występujące w różych OSach (np. Arial,Helvetica itp.)
    4. w pliku strings.xml przetłumaczyć potrzebne opisy

    W opisach polskie znaki powinny być kodowane zgodnie z encoding="utf-8". Niestety, gdy próbuję wpisywać coś w Album Managerze, pojawiają mi się dziwne znaki Na szczęście działa Ctrl+C, Ctrl+V - wklejony opis wykonany w edytorze TXT (zgodnie z CP1250 (???)) będzie poprawnie interpretowany. Gdyby wystąpiły problemy z polskimi znakami (miałem takowe z nazwami albumów), tutaj jest ściąga kodów UTF-8 - można ręcznie edytować pliki w components\com_expose\expose\xml\

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    09-11-2007
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Jakoś nie kumam tego ?!?

    Witam,
    Jak niby pozamieniać to o czym piszesz skoro mój plik expose.htlm wygląda tak:
    <?php
    defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );
    class expose_html{
    function writeGameFlash($msg){
    ?>
    <table align=center border="0">
    <tr>
    <td>
    <iframe src="components/com_expose/expose.html" frameborder="0" width="560" height="570"></iframe>
    </td>
    </tr>
    </table>
    <?php
    }
    }
    ?>

    Pozdrawiam
    ps. nie jestem informatykiem

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-09-2007
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    A masz może zmodyfikowany już plik strings.xml ?
    Może mógłbyś zapodać jakiś link do spolszczonej paczki (expose*,formats.xml, strings.xlm) ?
    THX
    Pomogłem Ci? Jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu kliknij w przy moim poście. Dzięki.

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    15-06-2010
    Wpisy
    15
    Punkty
    10

    Domyślny

    Widzę, że temat już trochę stary, ale mam pytanie.

    Zrobiłem punkt 1 i 2, ale 3 nie rozumiem. Po zmianie nazw na "arial,helvetica" w galerii nie mam żadnych napisów .

    Może mi ktoś podać nazwę jakiejś czcionki dokładnie tak jak ma być wpisana?

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •