Błąd w google
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Błąd w google

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    22-02-2006
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    216
    Punkty
    12

    Domyślny Błąd w google

    Mam pewien problem. Dopiero ruszylem z joomlą, przygotowalem serwis ale w google jak wpisuje adres mojej strony wyskakuje mi taki tytuł i opis : Parse error: syntax error, unexpected '>' in home/bialysto/www/launguage/polish.php on line 361. Co to moze byc??Dodam , ze linia 361 wygląda tak:

    DEFINE('_REGISTER_TITLE','Proszę o zarejestrowanie mnie w serwisie: '. $mosConfig_live_site. '
    Znam i przyjmuję warunki korzystania z serwisu.
    Zgadzam się z Polityk± prywatno¶ci - zasadami gromadzenia i ochrony danych osobowych w serwisie.');

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    hhm, czyli jak wpiszesz w wyszukiwarce googla to dostajesz taki opis?
    a strona działa prawidłowo? nie problemów z rejestracją?

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    22-02-2006
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    216
    Punkty
    12

    Domyślny

    Teraz jest juz ok. Ale z rejestracją i tak jet problem. Gdy ktos sie rejestruje otrzymuje maila i potwierdzeniem ale bez linku aktywującego konto, a w ustawieniach mam zaznaczoną tą opcje. Obecnie wyłączyłem ją z uwagi na ten problem
    ps. I jeszcze jedno pytanie- jak wkleić do artykułu takst skopiowany z innego zródła. Klikając prawym niema opcji ''Wklej""
    PHP zainstalowne na: Linuxweb23.1000gp.ha.ovh.net2.4.31-mutu-hidden #1 SMP Tue Oct 11 11:51:39 CEST 2005 i686
    Wersja bazy danych: 4.0.17-standard-log
    Wersja PHP: 4.4.2
    Serwer: Apache
    WebServer to PHP interface: cgi
    Wersja Joomla!: Joomla! 1.0.3 Stable [ Sunlight ] 14-Oct-2005

    Parametry PHP:
    Safe Mode: OFF
    Open basedir: none
    Display Errors: ON
    Short Open Tags: ON
    File Uploads: ON
    Magic Quotes: ON
    Register Globals: ON
    Output Buffering: OFF
    Session save path: /tmp
    Session auto start: 0
    XML enabled: Yes
    Zlib enabled: Yes
    Wyłączone funkcje: none
    Edytor WYSIWYG: Edytor TinyMCE

    Do oryginału dodałem pare kompon., mod. . Wszystko co mam brałem z joomla.pl, joomlapl.com i joombers(niepamietam dokladnej nazwy).Wszystko dziala poprawnie,procz wymienionych na wstepie. Przepraszam za niewiedze na temat zadawania pytań (''nieznajomość prawa, nie zwalnia z jego stosowania'')
    Ostanio edytowane przez kamax : 22-02-2006 13:24

  5. #4
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    Przed dalsza pomoca przeczytaj ten temat i uzupelnij informacje
    http://www.forum.joomla.pl/forum/ann...nt.php?f=2&a=2

  6. #5
    Wiarus Sova awatar
    Dołączył
    20-02-2006
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    1 098
    Punkty
    47

    Domyślny A dlaczego?

    Cytat Wysłane przez kamax
    ps. I jeszcze jedno pytanie- jak wkleić do artykułu takst skopiowany z innego zródła. Klikając prawym niema opcji ''Wklej""
    PHP zainstalowne na: Linuxweb23.1000gp.ha.ovh.net2.4.31-mutu-hidden #1 SMP Tue Oct 11 11:51:39 CEST 2005 i686
    Wersja bazy danych: 4.0.17-standard-log
    Wersja PHP: 4.4.2
    Serwer: Apache
    WebServer to PHP interface: cgi
    Wersja Joomla!: Joomla! 1.0.3 Stable [ Sunlight ] 14-Oct-2005
    A dlaczego akurat ta wersja skoro są nowsze i poprawione? Ja mam też konto na tym samym serwerku co Ty i wszystko jest ok z jedyną różnicą - Joomla! 1.07.
    Co do wklejania textu to jest taki magiczny skrót "ctrl+v"
    "Po sposobie zadawania pytań widać, że niektórzy dopiero zaczynają swoją przygodę z myśleniem..."
    =====================================
    Przebudzenie, czyli wszytkich witam po długiej nieobecności...

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    22-02-2006
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    216
    Punkty
    12

    Domyślny

    ctrl+v (cholera debil ze mnie), dzięki!!! A da sie przejsc bezproblemowo z 1.03 na 1.07 czy jest taka przepasc ze trzeba od początku wszystko instalować??(jesli to głupie pytanie to nie odpowiadajcie;))

  8. #7
    Wiarus Sova awatar
    Dołączył
    20-02-2006
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    1 098
    Punkty
    47

    Domyślny Głupie, nie głupie

    Cytat Wysłane przez kamax
    A da sie przejsc bezproblemowo z 1.03 na 1.07 czy jest taka przepasc ze trzeba od początku wszystko instalować??(jesli to głupie pytanie to nie odpowiadajcie;))
    Głupie, nie głupie odpowiem - zależy jaką masz wersję instalacyjną. Poszukaj odpowiedniego patch'a pozwalającego przejść 1.03 na 1.07. Na www.joomla.pl jest coś takiego ale: UWAGA: nie wykorzystywać do nadpisywania oryginalnej wersji Joomla! "Szukajcie a znajdziecie"
    "Po sposobie zadawania pytań widać, że niektórzy dopiero zaczynają swoją przygodę z myśleniem..."
    =====================================
    Przebudzenie, czyli wszytkich witam po długiej nieobecności...

  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    22-02-2006
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    216
    Punkty
    12

    Domyślny

    Oryginalna znaczy angielska wersja??Ja pobrałem z Joomla! 1.0.3 PL ze spolszczonym panelem admina z www.joombers.info . Wlasnie z uwagi na panel admina w jezyku polskim(to byl mój pierwszy kontakt z joomlą) ją wybralem, choc byla 1.07 ale z angielskim panelem.Czyli wystarczy sciagnąc joomla_1.03_PL_do_joomla_1.07_PL.zip , nadpisac , uruchomić zainstalowac i moja strona bedzie o niebo bezpieczniejsza

  10. #9
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    o ile sie orientuje na joombers.info masz to samo co na joomla.pl (skad to zreszta pochodzi
    Pamietaj aby wykonac kopie zapasowa. I wsytraczy naspiac, bez instalowania. I zrob to zdecydowanie gdzy jest zalecana aktualizcja powyzej 1.0.4

  11. #10
    Bywalec
    Dołączył
    22-02-2006
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    216
    Punkty
    12

    Domyślny

    Zrobilem tak jak radziles,ale w panelu admina są tylko ikony a brak jest menu. Puste miejsca są.Sprawdzalem pod firefoxem i operą i jest identycznie .Ktos mial juz taki problem ale niestety nie pomaga: http://www.forum.joomla.pl/forum/sho...t=panel+admina
    Ostanio edytowane przez kamax : 23-02-2006 10:29

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •