PHP register_globals setting is `ON` instead of `OFF`
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: PHP register_globals setting is `ON` instead of `OFF`

  1. #1
    dlugasx
    Gość

    Domyślny PHP register_globals setting is `ON` instead of `OFF`

    Moze mi ktos powiedziec jak moge to wylaczyc ?

    Jestem raczej zielony w sprawach phpadmin ...


    bede wdzieczny za pomoc

    pozdrawiam

    Dlugas

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Ten Niedobry Rybik awatar
    Dołączył
    26-09-2005
    Skąd
    Gliwice
    Wpisy
    2 180
    Punkty
    70

    Domyślny

    Zapytac administracje serwera.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    28-09-2007
    Skąd
    Malopolska
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez dlugasx Zobacz wiadomość
    Moze mi ktos powiedziec jak moge to wylaczyc ?

    Jestem raczej zielony w sprawach phpadmin ...


    bede wdzieczny za pomoc

    pozdrawiam

    Dlugas

    Wczoraj mialem ten sam problem (pierwszy raz) w pliku konfiguracyjnym joomali bylo wszystko poprawnie (wylaczone w globals.php) wina lezala po stronie servera.

    Rozwiazanie:


    1. Na twardym utrzorzyc plik tekstowy o tresci:

    php_flag register_globals off

    2. Skopiowac wyzej utworzony plik na serwer, do katalogu joomali.

    3. Za pomoca odpowiedniego programu (SmartFTP) zmienic nasz tekstowy plik na .htaccess - WAZNE usunac roszezenie txt i dodac kropke z przodu.


    Poczatkowo probowalem za pomoca TC, niestety nie widzial pliku z kropka.

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    02-07-2007
    Skąd
    z domu.
    Wpisy
    177
    Punkty
    19

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez prajn Zobacz wiadomość

    Poczatkowo probowalem za pomoca TC, niestety nie widzial pliku z kropka.
    zapewnie nie widzal bo nie mial wlaczonej opcji zeby widzal pliki "ukryte" ;)
    Well I guess it would be nice if I could touch your body I know not everybody has gotta body like me...

    www.myspace.com/nood135

  6. #5
    Wyjadacz GOGOKOM awatar
    Dołączył
    08-08-2007
    Skąd
    Bydgoszcz
    Wpisy
    691
    Punkty
    31

    Domyślny

    Można jeszcze w pliku globals.php zmienić
    // The configuration file is old so default to on
    define( 'RG_EMULATION', 0 );
    na
    // The configuration file is old so default to on
    define( 'RG_EMULATION', 1 );
    może ktoś skorzysta.
    GOGOKOM http://mazwal.pl http://kadp.edu.pl - konferencja, Komornik Bydgoszcz http://komornikbydgoszcz.eu
    http://ciasteczka.org.pl - wszystko o i dookoła nich. http://alfa.bydgoszcz.eu - księgowość Bydgoszcz - mój księgowy a dobry księgowy to skarb
    http://twojremont.bydgoszcz.pl - Bydgoszcz firma remontowa, remontowo wykończeniowa.

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-02-2008
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    A u mnie nie działa żadna z podanych metod...

  8. #7
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez jamci Zobacz wiadomość
    A u mnie nie działa żadna z podanych metod...
    W takim wypadku pozostaje tylko konktakt z administracja Twojego serwera.

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    02-03-2008
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    witajcie ja mam taki problem , wyskakuje na panelu takie cos :
    Joomla! "Register Globals Emulation" setting is `ON`. To disable Register Globals Emulation, navigate to Site -> Global Configuration -> Server, select `OFF`, and save.
    i jak wchodze zeby zrobic to co pisze, daje OFF to wyskakuje komunikat :
    An Error Has Occurred! Unable to open config file to write!
    czy ktos może mi pomoc ??

  10. #9
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez menelek Zobacz wiadomość
    czy ktos może mi pomoc ??
    Zmień prawa dostępu do pliku configuration.php na takie aby można było zmieniać jego zawartość (666). Po każdej edycji zmieniaj na 644 chyba że chcesz mieć niezapowiedzianą wizytę jakiś botów.

    Jako początkującemu polecam także lekturę nieśmiertelnych i niezastąpionych zarazem witryn pomoc.joomla.pl i demo.joomla.pl

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    02-03-2008
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    a jak zmienic prawa dostepu do tego pliku ??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •