Faktura czy paragon
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 32

Temat: Faktura czy paragon

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-02-2007
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny Faktura czy paragon

    jak najlatwiej dodac do kazdego zamowienia opcje faktura czy paragon: tak/nie?
    Tak zeby byla zaznaczona w mailu do wlasciciela sklepu oraz zeby byla tez zapisana w historii zamowienia?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    06-04-2007
    Wpisy
    6
    Punkty
    11

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez raa Zobacz wiadomość
    jak najlatwiej dodac do kazdego zamowienia opcje faktura czy paragon: tak/nie?
    Tak zeby byla zaznaczona w mailu do wlasciciela sklepu oraz zeby byla tez zapisana w historii zamowienia?
    Mam ten sam problem może ktoś już ktoś to rozwiązał

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    16-03-2007
    Wpisy
    2
    Punkty
    10

    Domyślny a może tak ?

    ja mam również ten sam problem......ale dopisałem w formatce wysyłanego maila informację dla kupującego aby odesłał pocztą zwrotną jakiego dokumentu oczekuje...

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-02-2007
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    Pracuje nad tym, mam juz to prawie ukonczone. Jak skoncze to wrzuce solucje.

    mam problem z wrzuceniem order_id do nowej tabeli w bazie. I tu pytanie do bardziej doswiadczonych w php jak sie odwolac do wartosci order_id debbuger pokazuja ja jako $vars. Dodadam ze wartosc ta jest zwiazana z akceptacja zamowienia.

    Robie cos takiego w pliku ps_checkout.php:

    Kod:
        function add_rachunek(&$d) {
            $auth = $_SESSION['auth'];
            $db = new ps_DB;
            $d["rachunek"] = ($d["rachunek_other"] == "") ? $d["rachunek"] : $d["rachunek_other"];
            $q = "INSERT INTO #__{vm}_rachunek_user_list ";
            $q .= "(user_id, list_id, order_id)";
            $q .= " VALUES ('";
            $q .= $auth["user_id"] . "', '";
            $q .= $d["rachunek"] .  "', '";
            $q .= $order_id . "')";
            $db->query($q);
            $db->next_record();
        }
    Pola user_id, list_id sa wypelniane ale order_id nie. Nie wiem jak sie poprawnie odwolac do tej wartosci zeby ja zapisac w bazie. Tylko tego brakuje do zakonczenia tej modyfikacji.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-02-2007
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ok temat rozwiazany ponizej zamieszczam zmodyfikowane pliki oraz instrukcje dotyczace bazy - mam nadzieje ze komus sie przyda.

    Najpierw trzeba sciagnac plik z ponizszej lokalizacji:
    http://www.sharebigfile.com/file/187...ragon-rar.html

    Rozpakowac i umiescic nastepujaco:
    ps_checkout.php w:
    /administrator/components/com_virtuemart/classes/

    checkout.index.php, checkout.paymentradio.php, order.order_print.php w:
    /administrator/components/com_virtuemart/html/

    Pozostaje jeszcze dodanie dwoch tabel do bazy danych, najelepiej zrobic to za pomoca PhpMyAdmina wklejajac nastepujace instrukcje:

    Kod:
    -- tabela jos_vm_rachunek_list
    CREATE TABLE `jos_vm_rachunek_list` (
      `list_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
      `display_option` text NOT NULL,
      KEY `list_id` (`list_id`)
    ) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin2 AUTO_INCREMENT=0 ;
    
    -- tabela jos_vm_rachunek_user_list
    CREATE TABLE `jos_vm_rachunek_user_list` (
      `rachunek_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
      `user_id` int(11) NOT NULL,
      `list_id` int(11) NOT NULL,
      `order_id` int(11) NOT NULL,
      KEY `rachunek_id` (`rachunek_id`)
    ) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin2 AUTO_INCREMENT=0 ;
    Powyzsze zmiany spowoduja iz klient przy wyborze platnosci bedzie mial mozliwosc wyboru rozwniez typu rachunku faktura czy paragon. Sprzedawca w szczegolach zamowienia bedzie widzial wybrana opcje.

    Pozdrawiam,
    Robert

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    06-04-2007
    Wpisy
    6
    Punkty
    11

    Dzieki raa

    dzieki wlasnie sciagnalem potrzebne pliki wieczorkiem to zainstaluje i opisze wrazenia

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-02-2007
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    I jak wrazenia?

  9. #8
    Wyjadacz
    Dołączył
    09-03-2006
    Wpisy
    649
    Punkty
    12

    Domyślny

    Niestety nie można ściągnać plików.

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-11-2007
    Wpisy
    43
    Punkty
    9

    Domyślny

    Ja równeż mam problemy z pobraniem pliku...

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    09-04-2007
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,
    Jeśli ktoś to ma na dysku to niech wrzuci do jakiejś pobieralni.
    Pozdrawiam.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •