Błąd 500 po aktualizacji do 3.8
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 21

Temat: Błąd 500 po aktualizacji do 3.8

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-07-2014
    Wpisy
    33
    Punkty
    2

    Domyślny Błąd 500 po aktualizacji do 3.8

    Koledzy i koleżanki, przekopałem już chyba cały internet ale nie znajduję rozwiązania, które pasowałoby do mojego problemu.
    Na swojej stronie: chill-out.com.pl zaktualizowałem joomlę z 3.7.5 do 3.8. Po drodze pojawił się jakiś błąd, więc postanowiłem zainstalować na adminie z pobranego pakietu instalacyjnego. Po tej operacji biały ekran z błędem 500, zarówno strona jak i administrator. Próbowałem zmieniać wersję php, nie wiele się znam na kodowaniu więc to w zasadzie wszystko. Może ktoś jest w stanie pomóc?

    Wersja PHP 5.6

    Error_log pobrany przez FTP daje mi to:

    13-Nov-2017 14:19:39 UTC] PHP Fatal error: Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'Library path /libraries/src cannot be found.' in /public_html/chill-out.com.pl/libraries/loader.php:415
    Stack trace:
    #0 /public_html/chill-out.com.pl/libraries/cms.php(33): JLoader::registerNamespace('Joomla\\CMS', '/public_html/ch...', false, false, 'psr4')
    #1 /public_html/chill-out.com.pl/administrator/includes/framework.php(18): require_once('/public_html/ch...')
    #2 /public_html/chill-out.com.pl/administrator/index.php(40): require_once('/public_html/ch...')
    #3 {main}
    thrown in /public_html/chill-out.com.pl/libraries/loader.php on line 415

    Pomocy

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    160
    Punkty
    27

    Domyślny

    co to dokładnie oznacza
    zaktualizowałem joomlę z 3.7.5 do 3.8. Po drodze pojawił się jakiś błąd, więc postanowiłem zainstalować na adminie z pobranego pakietu instalacyjnego.
    czy aktualizowałeś pakiet poprzez nadpisanie plików FTP ?
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-07-2014
    Wpisy
    33
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cześć terra, nie aktualizowałem. Powiem szczerze, że w ten sposób nigdy tego nie robiłem i mam stracha. Tym bardziej, że w folderze głównym public_html mam inną stronę, a chill-out.com.pl jest w podfolderze...

  5. #4
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    160
    Punkty
    27

    Domyślny

    O to właśnie chodzi żeby nie robić tego przez FTP (podnoszenia wersji).
    A teraz jeśli mowa o Twoim problemie, to wgraj poprzez FTP ( ) z pakietu instalacyjnego katalog /libraries/src albo cały /libraries do lokalizacji /public_html/chill-out.com.pl/libraries/ , nadpisz istniejące pliki i zobaczymy co z tego wyniknie dalej, ponieważ komunikat sugeruje, że brakuje czegoś w plikach.
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-07-2014
    Wpisy
    33
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    O to właśnie chodzi żeby nie robić tego przez FTP (podnoszenia wersji).
    A teraz jeśli mowa o Twoim problemie, to wgraj poprzez FTP ( ) z pakietu instalacyjnego katalog /libraries/src albo cały /libraries do lokalizacji /public_html/chill-out.com.pl/libraries/ , nadpisz istniejące pliki i zobaczymy co z tego wyniknie dalej, ponieważ komunikat sugeruje, że brakuje czegoś w plikach.
    o matko, a taka operacja nie zmieni wyglądu strony?

  7. #6
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    160
    Punkty
    27

    Domyślny

    oczywiście, że zmieni, może przestanie pojawiać się 500 ;)
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-07-2014
    Wpisy
    33
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zrobiłem, teraz strona działa połowicznie, wywala mi błąd 500 ale mniej więcej w kolorystyce strony, na admina nie mogę wejść nadal

  9. #8
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    160
    Punkty
    27

    Domyślny

    jeśli możesz to spróbuj przejść na php 7
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-07-2014
    Wpisy
    33
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    jeśli możesz to spróbuj przejść na php 7
    Bez efektu

  11. #10
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    160
    Punkty
    27

    Domyślny

    czy masz jakieś komunikaty poza 500 ?

    - - - Updated - - -

    włącz wyswietlanie błędów w PHP, php ini
    display_errors = on
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Pomocy bład serwera 500 po aktualizacji do j3.5
    przez thepablo na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post/autor: 10-04-2016, 21:32
  2. 500 - An error has occurred. po aktualizacji
    przez Klusek1 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 23-05-2014, 11:02
  3. 500- Nieznany błąd, po aktualizacji K2
    przez Teofil na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 26-12-2012, 20:18
  4. Error 500: Internal server error
    przez Leechoo na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post/autor: 05-02-2009, 16:18
  5. błąd 500
    przez skupu na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 10-03-2007, 00:41

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •